Tarihe Mâl Olmuş ve Ünlü Şahsiyetlerin Biyografileri

KimdirKimdir.com

Cem Davran Kimdir
Cem Davran Kimdir

Muharrem Cem Davran (d. 3 Mart 1964, İstanbul), Türk aktör ve sunucu.

Babası Erzincan Kemaliyeli, annesi Rizeli olan Cem Davran, ailesinin ikinci oğlu olarak Kasımpaşa’da doğdu ve büyüdü. Babası uzun yıllar sinemada prodüksiyon amirliği ve Şehir Tiyatroları aksesuar şefliği yapmış olan Mehmet Davran’dır. 12 yaşında şehir tiyatrosuna giren Davran, uzun yıllar görev yapacağı bu tiyatroda 16 yaşında özel yetenek maddesinden profesyonel kadrolu sanatçı oldu. Bu arada Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu.

Kariyeri
1979 yapımı Yusuf ile Kenan adlı sinema filminde “Yusuf” karakteriyle ilk başrolünü oynadı. Çocuk yaşta girdiği şehir tiyatrolarına 2001 yılında televizyon projelerine ağırlık vermek istediği için ayrıldı. Birçok televizyon dizisi, programı ve sinema filminde rol aldı. Bunlardan en popüler olanı Hande Ataizi ile başrolü paylaştığı 4 yıl süren Ruhsar (1998-2001) adlı TV dizisiydi. Yine Ataizi’yle İki Kere Kiki adlı talk show programını sundu. Çeşitli önemli gece ve gün programlarında sunuculuk yapan Cem Davran, 2010 yılından sonra kariyerini Erkan Can, Yıldıray Şahinler gibi isimlerin de yer aldığı Halk Tiyatrosu’nda sürdürmektedir.

Özel yaşamı
Cem Davran 1990’dan bu yana Hilal Davran ile evli, Hür Can ve Ali adlarında iki erkek çocuk babasıdır. Cem Davran Galatasaray taraftarıdır.

Filmografi

YılYapımRolNotlar
2011Bir Ses Böler GeceyiSüha Kaygusuz
2009Masum KadınlarYiğit
Melekler ve Kumarbazlar [1]
2007AvrupalıAvrupalı
2000BalalaykaHasan
2000RuhsarMazhar
1999Kahpe BizansYetiş Bey, Gavur Bey (Markus Antonyus), Gezer Bey
1993Tersine Dünya
1991VaryemezOktay
1991Kurt Kanunu
1986Asılacak KadınYalçın’ın Çocukluk Arkadaşı
1979Yusuf ile KenanYusuf
1978Taşı Toprağı Altın Şehir

Dizileri

  • Yedikule Hayat Yokuşu (2014)
  • Babam Sınıfta Kaldı (2013)
  • Bizim Okul (2013)
  • İzmir Çetesi Ahmet İptenalır (2011)
  • Çete (2010)
  • Fesupanallah (2007)
  • Deli Dolu Oğuz (2006,)
  • İlk Göz Ağrısı Aşkın (2005)
  • Çocuğun Var Derdin Var Ömer Gencer 2004
  • Yuvam Yıkılmasın Demir 2003
  • Patron Kim (dizi, 2003) Cem 2003
  • Bana Abi De Selo 2002
  • Aşk Meydan Savaşı Rıza 2002
  • Şaşı Felek Çıkmazı Hasan 2000
  • Vay Anam Vay kendisi-(konuk) 2001
  • Ruhsar Mazhar 1998-2001
  • Tatlı Betüş (dizi) 1993

Reklam Alanı

Biyografi Detayları
  • Burç: -
  • Meslek: -
  • Doğum Tarihi: -
  • Ölüm Tarihi: -
  • Doğum Yeri: -
  • Ölüm Yeri: -
  • Ekleyen: admin
  • Tarih: 16/12/2017
  • Kategori: Oyuncu,Sunucu
  • Görüntülenme: 104

Reklam Alanı

© Kimdir
%d blogcu bunu beğendi: